top of page

Fauna

ZAMANI VE SABRI OLANLAR Ä°ÇÄ°N

Fauna, 2003'te  5 masalı küçük bir  lokanta olarak açıldı; 2014'ten beri AtaÅŸehir'de 22 sandalyeli ve açık mutfaklı iyi ÅŸeyler yapma isteÄŸi olan bir mahalle lokantası...

​

Fauna'nın zamanı ve sabrı olanlar için olduÄŸunu düÅŸündüm ve söyledim hep. Ä°ki nedeni var: Birincisi piÅŸirilen her ÅŸeyi ben yapma gayretindeyim, dolayısıyla üretimimiz kısıtlı;  ikincisi her ÅŸey müÅŸterinin sipariÅŸiyle yapılıyor ya da piÅŸiriliyor, bu da zaman alıyor.  Benim için doÄŸrusu bu ve böyle devam ediyoruz. Bu yüzdendir sınırlamalarımız, yapamayızlarımız, kalmadılarımız, açamayızlarımız... Geçen bunca yılda müÅŸterilerimiz bize alıştı, biz de onlara.

 

Bizim için, yemeÄŸin yiyenlere zarar vermemesi ve besin deÄŸeri taşıması, yemeÄŸin lezzetli ve güzel olmasından önce gelir. Fauna'da iyi malzeme kullanma isteÄŸindeyiz. Ä°yi malzeme bizim için öncelikle kimyasal kalıntı taşımayan ürünlerdir. OlabildiÄŸince organik tarım ve üretim yapan üreticilerle çalışma gayretindeyiz. Zaman içerisinde organik ürün kullanım oranımız giderek arttı, bu açıdan mutluyuz. Bu malzemelerle, doÄŸru yöntemlerle günlük piÅŸirdiÄŸimiz, saÄŸlıklı ve yalın tabaklar bizim için ön planda ve yemeklerimiz lezzetli bulunursa bu bizi fazladan sevindirir.

​

Fauna'yı "yapma" isteÄŸiyle açtım, bu isteÄŸim hala devam ediyor. Geçen zaman içinde daha iyi olma gayretimizi sürdürüyoruz. Pandemi sonrası Åžef Emrah CoÅŸkun'un Fauna'ya katılmasıyla daha da güçlendik. Emrah'ın Fauna'ya katkılarıyla daha iyiyiz, daha da iyi olmak istiyoruz.

​

Ne kadar iyi olabileceÄŸimizi müÅŸterilerimiz belirleyecek.

 

Ä°brahim Tuna

 

​

bottom of page